Brandstof tank polijsten

Lees hier hoe je dit eenvoudig kunt doen

Is uw brandstoftank dof geworden door oxidatie of verzuring? Of is uw tank nog nooit eerder gepolijst maar wilt u deze ook laten glimmen? Doorloop het stappenplan hieronder om uw brandstoftank weer te laten glimmen of letterlijk als een spiegel te krijgen.

Hier onder vind u de webversie. Dit is het zelfde stappenplan als weergegeven in de 3 afbeeldingen hier boven. Echter dan vindbaar gemaakt voor google. Hierdoor iets minder overzichtelijk. We adviseren de bovenstaande 3 afbeeldingen te vergroten en deze te gebruiken.

 

Wat is uw verwachting?

 

 

 

 

In welke staat bevind uw tank zich nu?

Glimmende-tank

Glimmende tank

Met niet al te veel werk kun je een aluminium brandstof tank al heel snel laten glimmen. Hiervoor moet je onderstaande stappen volgen.

Spiegelende-tank

Spiegelende tank

Wel wat meer werk maar met onze metal polish kun je letterlijk een spiegel van je tank maken. Als je dit wilt volg dan onderstaand schema.

Doffe-tank

 

 

Begin bij stap 1 Schuren vanaf #1200

 

 

Begin bij stap 1 Schuren vanaf #240

Verzuurde-tank

 

 

Begin bij stap 4

 

 

Begin bij stap 1 Schuren vanaf #1200

Half-Glimmende-tank

 

 

Begin bij stap 4

 

 

Begin bij stap 1 Schuren vanaf #1200

Glimmende-tank-2

 

 

Tank is glimmend.

Wil je een echte spiegel begin bij stap 1

 

 

Begin bij stap 1 Schuren vanaf #240

Om te begrijpen waarom we alle onderstaande stappen moeten volgen willen we graag eerst een korte uitleg geven. Om een extreem spiegelend resultaat te krijgen moeten we eerst beginnen met het maken van een gladde ondergrond met zo min mogelijk kuiltjes, krasjes etc.. Onze extreem metal polish is krachtig in het polijsten van metalen en het verwijderen van kleine krasjes (1.) maar helaas niet krachtig genoeg om letterlijk een deel van het oppervlak te verwijderen. Dit product is dan ook bedoeld voor het verwijderen van oxidatie en op glans brengen van metalen. Krasjes en kratertjes (2. en 3.) moeten we verwijderen met schuurpapier. Hele diepe krassen zoals bij (4.) aangegeven zijn helaas niet te verwijderen.

Het op glans brengen van metalen doen we met de volgende stappen.

  • Reinigen
  • Droog Schuren
  • Nat schuren
  • Reinigen
  • Drogen
  • Polijsten
Aluminium-sratch

Stap 1 Reinigen van het metaal.

Gebruik hiervoor een krachtige reiniger zoals onze Blizzard Active + of onze bleeding wheel cleaner. Dit kan ook met onze auto shampoo en een spons.

Stap 2 Droog schuren.

Om het oppervlak volldig glad te maken moeten we alle krasjes / kratertjes / vlekken weg schuren. Bij erg opvallende krassen en veel kratertjes beginnen we bij korrel #240. Bij lichte krasjes beginnen we bij korrel #1200. Dit schuren doen we bij voorkeur met de machine om het process te versnellen. Doe dit met de volgende stappen. #240 #400 #800 #1200 #2000 Ga pas naar een volgende stap als de krasjes van de vorige ronde verwijderd zijn. Om dit goed te kunnen zien kun je het best kruislings werken. Daarmee bedoelen we bijvoorbeeld. #240 horizontaal schuren. #400 verticaal schuren net zo lang totdat je geen horizontale schuurlijnen meer ziet die veroorzaakt zijn door de #240 korrel. Dan ga je met #800 horizontaal schuren net zo lang totdat je geen vertilcale schuurlijnen meer ziet die veroorzaakt zijn door de #400 korrel. etc..

 

Het schuren van de tank kun je met een schuurmachine doen. Wens je liever met de hand te werken dan hebben we hier enkele steun pads voor.

Klik op afbeelding om naar product te gaan.

Stap 3 Nat schuren.

Als laatste fase van het schuren herhalen we het gehele proces van #2000 echter gaan we dit nu met water doen. Doordat we water toevoegen zal de schuurkracht afnemen en hiermee het resultaat gladder worden.

Stap 4 Reinigen.

Ben je net klaar met schuren. dan kun je de gehele tank afspoelen met water. Ben je vanuit de tabel begonnen bij stap 4. Reinig de tank dan grondig met Blizzard Active + bleeding wheel cleaner of met shampoo en een spons.

Stap 5 Drogen.

Om een start te kunnen maken aan het polijsten moet het oppervlak eerst droog zijn. Het beste kun je dit doen met een droogdoek gemaakt van microvezel.

Stap 6 Polijsten.   (handmatig)

Vanaf deze stap beginnen we met polijsten. Dit kunnen we op verschillende manieren doen. Met de hand of met de machine. Handmatig polijsten gaat het makkelijkst als je hiervoor gebruik maakt van een microvezeldoek. Dit kun je het beste doen met een microvezeldoek gemaakt met een gesloten lus. Deze doeken nemen niet zo veel metal polish op waardoor je minder nodig hebt. Mede dankzij de korte haren kun je beter de kracht vanuit je handbewegingen overbengen op het metaal. Polijsten gaat hierdoor eenvoudiger, sneller en je verbruikt minder product.

Stap 6 Polijsten.   (machinaal)

Teven kun je ons product ook verwerken met een machine. Een polijstmachine (soort haakse slijper) die je kunt voorzien van een katoenen polijstschijf. Of een accuboor- machine icm een polijstbol. Ook is het mogelijk om met een steunschijf en microvezel pads het werk te doen. Door het toerental ontstaat er veel meer energie en kan er tot 20x sneller gewerkt worden dan met de hand. Het oppervlak zal sneller glanzen en in een kortere tijd zul je een beter resultaat behalen.

Stap 7 Afnemen

Als laatste brengen we altijd handmatig nog één laag met metal polish aan. Deze laten we 1 tot 4 minuten even intrekken en poetsen we vervolgens met een schone microvezeldoek uit. Hierdoor zal het resultaat meer glimmen en langer blijven. In onze metal polish zit namelijk een metal sealant die werkt als een water en vuil afstotende laag.